Verdiepings- en kennismakingsmiddag

02-01-2019

Op 11 december j.l vond bij S Heerenloo in Apeldoorn de eerste verdiepings- en kennismakingsmiddag voor zorg en welzijn plaats. Deze werd georganiseerd door het contactpunt van Ontdek de Zorg Stedenvierkant.

Op deze bijeenkomst kwamen zo’n 15 belangstellenden af.

Als eerste vertelde Jan te Loeke, regiodirecteur bij S Heerenloo iets over werken in de Zorg en de samenwerking tussen diverse organisaties in het Zorgplatform Apeldoorn.

Marie-Susan van de Munnik, WGV Zorg en Welzijn, lichtte toe wat werken en leren in de Zorg van je vraagt en waar de meeste kansen liggen.

Vervolgens konden de belangstellenden in gesprek met diverse zorgorganisaties. Aanwezig waren Atlant Zorggroep, Philadelphia, GGnet, Thalma Borgh, Zorggroep Apeldoorn, ROC Aventus en natuurlijk s Heerenloo.

Doel van de gesprekken was meer te weten te komen over het werken bij de diverse organisaties. Wat voor werk is er allemaal, wat heb ik nodig om ergens te kunnen werken, en wat past bij mij waren vragen die veel gesteld werden.

Belangstellenden waren positief over de bijeenkomst; ‘een prettige en laagdrempelige manier om in gesprek te komen’ gaf een deelnemer aan. Een ander gaf aan ‘ik weet nog niet wat ik wil, en ik heb nu ook begrepen dat ik eerst zelf op zoek moet naar een BBL plek, dus ik moet nog even goed nadenken’.