Roadtour Zorg

02-01-2019

Op 13 december vond de eerste Roadtour Zorg plaats in Deventer.

Zo’n 15 belangstellenden werden ontvangen bij Zorgorganisatie Carinova. Daar vertelde Jan Griepink van de Raad van Bestuur iets over de Zorg en het werken bij Carinova. Daarna vertelde een zij-instromer vanuit de bankenwereld, Liza, iets over Leren en Werken in de Zorg. Liza gaf aan dat het opnieuw weer naar school gaan en tegelijkertijd werken een hele uitdaging is, maar ook heel erg leuk om te doen.

Daarna ging de groep met de bus naar ROC Aventus, waar een kijkje in de keuken van de leeromgeving plaatsvond. Daar vertelde een leerling over haar ervaringen. Haar belangrijkste punt: "je moet echt met mensen willen werken, aandacht kunnen geven. De waardering die je terugkrijgt is heel mooi”. Op 26 januari is er een open dag bij Aventus (www.aventus.nl )

Vervolgens trok de bus verder naar Dimence, een GGZ instelling in Deventer. Hier worden vaak HBO-V-ers gevraagd. Alle info is hierover te vinden op www.werkenbijdimence.nl .

Tevens was er een vertegenwoordiger van Philadelphia aanwezig die wat vertelde over het werken met de mensen die daar verblijven. Vanuit Philadelphia is vraag naar mensen met een MMZ opleiding. Kijk vooral even op www.werkenvoorphiladelphia.nl

De reacties op de roadtour waren enthousiast, veel deelnemers vonden het erg interessant om meer praktijkervaringen over het leren en werken in de zorg te horen.