Gratis lesmateriaal over Zorg en Welzijn voor basisscholen

21-03-2019

Werkgeversorganisaties uit Zorg en Welzijn slaan opnieuw de handen ineen en breiden het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ uit. Eerder ontwikkelden zij al een algemeen lespakket om middelbare scholieren kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in Zorg en Welzijn. Dit bleek een groot succes: ruim 2.000 scholen, waarvan 250 in Oost-Nederland, vroegen het lesmateriaal aan en daarmee maakten ruim 200.000 leerlingen gebruik van het pakket. Vanaf vandaag is dit lesmateriaal ook beschikbaar voor basisschoolleerlingen.

Het doel van dit aanvullende lespakket is om basisschoolleerlingen op toegankelijke wijze te enthousiasmeren voor een loopbaan in Zorg en Welzijn. Aan de hand van acht verschillende verhalen en animaties maken de leerlingen kennis met de sector. In elk verhaal staat een ander beroep centraal. Uit voorbeelden van verschillende branches blijkt dat het beïnvloeden op jonge leeftijd een positief effect kan hebben op latere loopbaankeuzes. Het vinden van talent begint dus al op de basisschool. 

Oost Nederland
‘Aan JOU hebben we wat’ is onderdeel van de vele acties die WGV Zorg en Welzijn in Oost-Nederland onderneemt om de tekorten op de arbeidsmarkt terug te dringen. In Oost-Nederland is Zikke actief om basisschool leerlingen in een vroeg stadium kennis te laten maken met de samenleving. Ze doen dit door het aanbieden van activiteiten in negen focusgebieden, waarvan zorg, welzijn en onderwijs er één is. Ook bij stichting Weekendschool toppers op zondag wordt het lespakket ingezet wanneer ZiekenhuisGroep Twente het programma verzorgt.

Modules speciaal voor Zorg & Techniek en Gehandicaptenzorg
Na het succes van ‘Aan JOU hebben we wat’ zijn er vorig jaar twee verdiepende modules aan het lesmateriaal toegevoegd: één over werken in de gehandicaptenzorg en één over zorg en technologie. Dankzij dit laatstgenoemde pakket kunnen ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum opnemen en in hun lessen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de toenemende vraag naar zorgmedewerkers met een technische achtergrond.

Het lesmateriaal is eenvoudig in te zetten in de les en bevat een duidelijke handleiding en verschillende werkbladen. Al het lesmateriaal is gratis te bestellen via www.aanjouhebbenwewat.nl.